Menu Close

SVEIKO MAISTO GAMINIMO PAMOKĖLĖ

Vaikų slaugytoja-dietistė Kristina Dembinskienė ,,Boružiukų“ ir ,,Žiogelių“ grupių vaikučius pakvietė pasigaminti sveikuolišką agurkų užkandėlę.

Sveiko maisto gaminimo veiklos tikslas – nuo ankstyvos vaikystės skiepyti sveikos mitybos įpročius, gilinti vaikų žinias apie daržovių svarbą mūsų kasdieniame valgiaraštyje. Vasara dėkingas metų laikas, kai galime valgyti šviežias, savo išaugintas daržoves, papildydami savo organizmą vitaminais. Kad daržovės būtų patrauklesnės, iš jų kūrybiškai pasigaminti užkandžius gali ir mažieji. Vaikų slaugytoja Kristina pamokė vaikus, kaip paprastas agurkas gali pavirsti viliojančiu savo išvaizda ir skoniu. Veiklos metu vaikai gamino agurkų užkandėles su varške ir virtu kumpiu. Puiki darbinė emocinė nuotaika – tai dalis receptūros šiam patiekalui. Užkandėles pavyko puikiai, gaminkite, ragaukite ir kitus vaišinkite…

 

Skip to content